AID4EVE

 

AID4EVE projesi hakkında


PROJE HEDEFİ: AID4EVE projesinin hedefi, MEÖ öğrencilerinin istihdam edilebilirliklerini artıran Evrensel Becerilerde daha yetkin olmalarını sağlayacak APP tabanlı mikro-içerikler sunan Dijital Öğrenme Platformu oluşturmaktır


HEDEF KİTLE: AID4EVE projesinin temel hedef kitlesi mesleki eğitim okullarında ve iş piyasasının ihtiyaçlarına uyumlu eğitim programları sunan kurumlarda çalışan eğitimciler, eğitmenler ve öğretim görevlileridir.


BİRİNCİL YARALANICILAR: Projenin birincil yararlanıcıları düşük becerili MEÖ öğrencilerinin yanı sıra MEÖ okul ve kurumlarının beceri geliştirme veya yeniden beceri kazandırma kurslarına kayıt olmuş yetişkin öğrenicilerdir.


PROJE AMAÇLARI: Bu Erasmus+ KA-2 MEÖ KÖO projesini uygulayarak başarmak istediğimiz nedir?

AID4EVE projesi MEÖ öğrencilerinin Evrensel Becerilerini geliştirecek ve iş piyasasının ihtiyaçlarıyla uyumlu yeterlikleri kazandırarak istihdamlarını destekleyecek bir DİJİTAL ÖĞRENME PLATFORMU geliştirerek MEÖ’de dijital dönüşümü desteklemeyi amaçlamaktadır.

Aynı zamanda proje, dijital eğitim içeriğiyle günümüzün dijital çağında MEÖ eğitimcilerinin dijital yetkinliğini ve didaktik hazır bulunuşluklarını daha da geliştirerek MEÖ’de dijital dönüşümü destekleyecektir.


PROJE SONUÇLARI:

1. Sektörler arası kullanılabilir ve transfer edilebilir istihdam yetkinliğini geliştiren bir dizi ÖĞRENME APP’leri aracılığıyla Evrensel Beceriler (Eleştirel Düşünme Becerileri, Çatışma Yönetimi, Stratejik Planlama)geliştirmeyi amaçlayan DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU (DEP).  Bu DEP, MEÖ öğrencilerini beceri kazanma, beceri geliştirme ve yeniden-beceri kazanmaları için eğitecektir.

2.AID4EVE proje yönetimi araç kiti – risk yönetimi, kalite güvencesi, yaygınlaştırma, sürdürülebilirlik. 

 

 

MEÖ öğrencilerinin istihdamını artırmak için dijital eğitim platformu 

 

 

Evrensel Beceriler eğitim için APP’ler 

Yaratıcı düşünce, problem çözme ve karar verme, endüstrilerin ötesine geçen temel becerilerdir ve mesleki eğitim öğrencilerinin ve stajyerlerinin istihdam edilebilirliklerini artırmak için hayati öneme sahiptir. Yaratıcı düşünce, yenilikçi fikirler ve çözümler üretmeyi içerir ve uyum sağlama ve yaratıcılığı teşvik eder. Problem çözme, karmaşık durumları analiz etme, zorlukları tanımlama ve çözüm için etkili stratejiler geliştirme becerisidir. Karar verme, farklı alternatifler arasından en iyi eylem yolunu seçme sürecidir. Bu beceriler, bireylere dinamik iş piyasasında yol almayı ve seçtikleri sektörlerde değerli katkılarda bulunmayı sağlar. Mesleki eğitim, öğrencilere pratik beceriler kazandırır, ancak işte farklı zorluklarla başa çıkma ve iş dünyasında hızla değişen bir ortamda başarılı olma yeteneklerinin teminatı yaratıcı düşünme, problem çözme ve karar verme yeteneklerinin birleşimi ile sağlanır. Bu evrensel beceriler, istihdam edilebilirliği artırmak için temel öneme sahiptir, çünkü bireylere hızla değişen bir iş gücünde adapte olma, üstün performans gösterme ve inovasyonu teşvik etme yeteneği sunar. 

Proje Nº 2022-1-DE02-KA210-VET-000081573. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Burada yer alan görüş ve içerikler sadece yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Avrupa Komisyonu ve Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansının (EACEA) görüşlerini yansıtmamaktadır. Avrupa Komisyonu ve Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı bu görüş ve içeriklerden sorumlu tutulamaz.